svet hudby

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

TOP 15 ALBUMOV 2016 I

Rok 2016 sa už úspešne roztápa v horúčavách prichádzajúceho leta 2017. Z posledných síl, nám však stihol poslať pätnásť najlepších albumov.
Rok 2016 mi navodil také menšie deja vu. Po rokoch hudobného temna priniesli nové albumy takmer všetky  pop punkové skupiny, ktoré vládli svetu na začiatku tohto storočia.
     Blink-182 sa zbavili Thomasa alebo ho vyhodili alebo si Thomas povedal, že viac ho napĺňa naháňanie mimozemšťanov a písanie kníh, ktoré okrem neho nikto iný nechápe. A tak konečne mohli Blink 182 prísť s albumom bez „ava zvukov a efektov“. Deryck Whibley sa takmer prechľastal na smrť, keď sa dal dokopy tak sa zo svojich pocitov vypísal na novom albume Sum 41. Green Day po čudnej a nepochopenej trilógií prišli s normálnym albumom, Maddenovské dvojičky odložili bokom hiphopovanie či djovnie či čomu sa to venovali a oživili Good Charlotte.
Simple Plan si stále hrajú tú svoju. Yellowcard už došli na koniec svojej cesty a tak si povedali, že lepší rok ako rok pop punku na rozlúčkový album ani nemôže byť. Billy Talent sa nám tiež po štyroch rokoch opäť pripomenuli.
      Medzitým si Steven Tayler odskočil z Aerosmith do neprebádaných vôd country, Iggy Pop je ako Simple Plan čiže stále si ide svojou cestou. Bon Jovi a Red Hot Chili Peppers stále popierajú zákony prírody a snažia sa držať krok s dobou.
      The Pretty Reckless  je úplne jedno kto kam smeruje pretože oni hľadajú cestu do pekla. Hybridný AA teda American Authors sa snažili dosiahnuť kvalitu svojho debutového albumu. A niekde medzi týmto všetkým sa občas vyskytol aj dáky debutant ktorý nás ohúril svojou novinkou. Ako napríklad CharliePuth a Waterparks.

15. DOUBLE DARE : Waterparks
Zo začiatku sa svetlo na konci tunela rozžiarilo, ale postupne mu dochádzali baterky. Kedy dnešné pop punkové skupiny, ktoré udávajú za vzor Blink 182 či Sum 41, pochopia, že k dokonalosti stačí gitara, basgitara a bicie?

14. NINE TRACK MIND : Charlie Puth
Miestami príjemné a miestami lepší spúšťač bolesti hlavy ako domáca štyridsaťdvojka zo sliviek. Charlie je príjemné oživenie nudného, nezáživného rádio popu.

13. THE GATEAWAY : Red Hot Chili Peppers
53 minút a 48 sekúnd trvajúca pieseň s pár chytľavými refrénmi. Red Hot Chili Peppers sa snažia držať krok s dnešnou mládežou čo sa im darí, ale ja si radšej pustím staršie veci.

 12. YELLOWCARD : Yellowcard
 Labutia pieseň jedného z mohykánov. Nostalgiu cítiť z každej piesne. Ďakujem Yellowcard za Ocean Avenue, One for the kids, Lights and sound, Paper walls a tak ďalej.

 11. POSTPOP DEPPRESION : Iggy Pop
 Iggy si žije vo svojom vlastnom svete a z času na čas príde s novým albumom aby nám ukázal ako sa má hudba robiť.

Pokračovanie nabudúce

Recenzie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014