svet hudby

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

TOP 15 ALBUMOV 2016 II

Bez zbytočných rečí poďme na ďalších päť albumov, ktorým patril rok dávno minulý, rok kedy sa pop punk vrátil v celej svojej sile, rok kedy sa nepredstaviteľné stalo reálnym ako napríklad, že Steven z Aerosmith bude country hviezda.

10. WE′RE ALL SOMEBODY FROM SOMEWHERE : Steven Tyler

Stevena Tylera určite všetci poznajú. On a jeho skupina spravila z Armagedonu ešte dokonalejší film ako je. Prípadne si ho môžeme pamätať ako otravného suseda Charlieho Harpera. Predstava, že sa raz dočkáme solídneho country albumu práve od Tylera ma v živote nenapadla. Netuším ako, kedy a prečo to Stevena napadlo, ale bol to dobrý nápad. Country mu sedí. Album ponúka čisté country piesne, piesne mixnuté popom, piesne rýchle, pomalé. Na prvé počutie vás určite chytí Love is your name.

 

9. AFRAID OF HEIGHTS : Billy Talent

Kanada je krajinou hokeja a tí čo sa nechytia v hokeji sa dajú na dráhu hudobníkov. Najlepšie rockových. Chlapci z Billy Talent asi nemali dostatok hokejového talentu a tak sa stali hudobníkmi. Dobre spravili. Po štvorročnej prestávke prišli s novým albumom. Na Stanley cup to zatiaľ nie je, ale President trophy získajú s prehľadom. Ani neviete ako a na prehrávači dávate replay lebo chcete ešte raz počuť Ghost ship, Louder than dj, Rabbit down the hole alebo This is our war.

 

8. WHAT WE LIVE FOR : American Authors

Ich debutový album bol parádny, dokonalý mix country a popu a miestami rocku. Ale ako to býva tak po úspešnom debute prichádza poslabší druhý album. A American Authors to dodržali. Album je viac popový, viac radio friendly. Našťastie na albume sú pozostatky z debutu ako rozprávková Pocket full of gold alebo vynikajúca balada Superman alebo country popovka Pride. Menej popu a viac country nabudúce a všetko bude fajn.

 

7.THIS HOUSE IS NOT FOR SALE : Bon Jovi

Bon Jovi už nie sú mládenci plní života, sú to páni v rokoch plní života, aj keď občas musia trochu ubrať aby sa nadýchli na ďalšiu cestu. Ich nový album neprináša nič nové, kto má rád Bon Jovi bude spokojný, ale asi ťažko na tento album nalákajú niekoho z dnešnej generácie, ktorá kvalitnú hudbu nebude počuť ani keby im hrala priamo v ipodoch, iphonoch, smartphonoch. Albumu chýba výrazný slaďák, vypalovačky sa tu s prižmúrením očí nájdu. Aj keď to nie je žiadne Its my life a Living on a prayer ani nehovorím. Ale poteší aj Roller coaster s výborným, rýchlym, sviežim a energickým refrénom. Rovnako tak pobaví aj Living with the ghost, ktorá je mixom starých Bon Jovi a nových Bon Jovi. Kvalitu Born again tommorow spoznáte až keď si prečítate text a pozriete videoklip. Bon Jovi aj na svojom trinástom albume dokazujú, že nepatria do domova dôchodcov a pár rokov tam ešte patriť nebudú.

 

6.REVOLUTION RADIO : Green Day

Od American idiot čakám od Green Day na album, ktorý ma  bude rovnako baviť. A potom ako Green Day prišli s podivnou trilógiou som prestávala veriť, že Green Day s niečím takým prídu. Ani Revolution radio sa zo začiatku nejavilo ako veľký zázrak našťastie čím viac ho počúvam tým viac sa bavím. Je tam všetko, nezáživné a zbytočné piesne a rovnako tak chytľavé, rýchle piesne. Revolution radio, Say goodbye, Still breathing, Youngblood, Too dumb to die stoja za pozornosť. Rovnako ako celý album.


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014